Distanční výuka č. 4 (29.3. – 9.4.)

Posted By on 27.3.2021

Téma : VELIKONOCE – Zvyky a tradice (Slepička a kuřátko)

Milí rodiče a děti, máme pro Vás zpracované další úkoly, opět na téma Velikonoc, tentokrát se zaměřením na SLEPIČKU A KUŘÁTKO. Vzhledem k tomu, že nám podle kalendáře vycházejí na pátek 2.4. a pondělí 5.4. dny volna, si plnění těchto úkolů rozložte až do 9.4.

Jako motivaci přečtěte dětem krátkou pohádku :

Po přečtení příběhu chtějte prosím zpětnou vazbu pro kontrolu, zda děti pozorně poslouchaly. Ptejte se na obsah a popř. naveďte děti na správné odpovědi.

Minule jsme jako symbol měli zajíčka, dneska si připomeneme další, a to velikonoční vajíčko :

Jedním ze symbolů Velikonoc je vajíčko. Vajíčko obsahuje zárodek života – je symbolem plodnosti. Lidovou tradicí je malovat vejce. Vajíčka můžeme zdobit voskem, barvami přírodními a umělými. Krásné zdobené vajíčko se nazývá kraslice.

Pracovní list : (POVINNÉ) – předmatematické dovednosti

Děti vybarví barevnými pastelkami vždy tolik velikonočních vajíček, kolik určuje dané číslo (některé děti čísla poznají, těm, kterým to činí menší problém, prosím pomozte určit číslovku.)

Pracovní činnost : zápich (POVINNÉ)

Předmalujte prosím dětem vajíčko i kuřátko. Děti nechte, aby samy obrázky vystřihly, doplnily a nalepily na špejli.

Říkanky : (nepovinné)

Grafomotorické listy : (POVINNÉ)

BLUDIŠTĚ

Děti budou hledat ztracenou cestičku. Použijí vždy barevnou pastelku podle barvy skořápky. Dolní vajíčko vybarví tak, aby se barvy skořápek shodovaly.

K psaní na následující pracovní list použijí děti pouze obyčejnou tužku. Zopakují vám správný úchop tužky pomocí již naučené říkanky :

„Do zobáčku tužku dáme, prostředníčkem podkládáme.“

Doporučené nápady na výtvarnou a pracovní činnost (nepovinné) :

A něco málo aktivity na jarní procházku : (POVINNÉ)

A nakonec máme pro vás připomenutí : Kdo jste ještě neozdobil stromy vedle kostela velikonočním vajíčkem, nebo něčím podobným, učiňte tak a fotografii nám zašlete na školkový email. Na nové obrázky se moc těšíme.

Mějte se krásně, přejeme Vám všem krásné a klidné Velikonoce a buďte zdraví. Těšíme se, že se všichni snad velmi brzo uvidíme.

Vaše paní učitelky Olinka, Mirka a Hanička

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *