Týdenní téma u Berušek – Na poli (18.-22.10.2021)

Posted By on 21.10.2021

Tento týden jsme si užili s tématem „Na poli“. Nejen, že se děti dozvěděly, co všechno může traktor orat na poli a že se v tuto dobu sklízí různé plodiny, ale také se seznámily se strašákem do zelí. Děti si vyzkoušely opět své grafomotorické dovednosti, kdy se snažily nakreslit vyorané brázdy za traktorem na poli. Se zajíčkem na poli si děti také protáhly celé své tělo a naučily se říkanku.

BĚŽÍ ZAJÍC NA POLI,

NOŽIČKY HO NEBOLÍ,

PŘESKAKUJE HROUDY HLÍNY,

NENÍ ANI TROCHU LÍNÝ.

Další činnosti byly např. vyrobit malého strašáka do zelí, jako zápich, strašáka na poli z látky, ježek ze samotvrdnoucí hmoty, předmatematické a předčtenářské pracovní úkoly a různé pracovní listy na dané téma. Také jsme si povídali pohádku „O veliké řepě“. Nezapomínáme každý den na opakování našich třídních pravidel a cesty kamarádství.

I tento týden se konal předplavecký kurz na bazéně v Přerově a konala se vytoužená „Drakiáda“. Na té samozřejmě nemohlo chybět samotné pouštění draků, plnění zábavných úkolů, opékání špekáčků a závěrečná odměna v podobě perníkového draka 🙂 počasí se vydařilo na velkou jedničku a účast, i přes nemocnost dětí, byla ucházející. Tímto bychom chtěli poděkovat všem rodičům za spolupráci a příjemnou atmosféru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *