Týdenní téma u Berušek

Posted By on 22.10.2021

  • PODZIM V LESE 11.10. – 15.10.

Jakpak se asi chovají na podzim zvířátka v lese? Chystají si zásoby na zimu a brouzdají se spadaným listím. Písničkou „Běží Liška k Táboru“ jsme zahájili celotýdenní téma. Děti se v rámci hudební výchovy naučily rytmizaci a doprovody na orffovy hudební nástroje. I přesto, že nás celý týden trápila obrovská nemocnost a kašel, vyzkoušeli jsme naladit hlásky a zazpívat si pěkně nahlas.

Jak jsou naše ručičky šikovné se můžete přesvědčit na podzimních dýňových slavnostech. Všechno, co jsme tento týden vytvořili, budeme vystavovat na naší školkové zahradě. Z oranžového papíru si děti zkoušely poskládat technikou origami roztomilou lišku.

Procvičili jsme si paměť a zrakové vnímání pomocí pexesa s lesními zvířátky. Děti se naučily jednotlivá zvířata pojmenovat a charakterizovat. Přečetli jsme pohádku O Budulínkovi a vyzkoušeli jsme si převyprávět děj příběhu. Pracovní listy jsou nedílnou součástí činností v mateřské škole. Děti jich tento týden vypracovaly hned několik. Dbáme na správný úchop psacího náčiní. První zadaný úkol zněl, aby si vymalovali veverku, druhý, aby našli cestičku a třetí, aby domalovali větve na strom.

Ve středu nás autobus odvezl do Tovačova na exkurzi do „Rybárny“. Prohlédli jsme si sádky, kde se ryby uchovávají. Viděli jsme, jak rybáři chystají plochu na výlov. Vyzkoušeli si, jak je těžký podběrák a dokonce jsme zblízka viděli krásného kapra a taky zlatého sumce. Plochu hradeckého rybníka okupovali racci a nedaleko nás létaly volavky. Děti měly z výletu plno zážitků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *