Týdenní téma u Berušek – Maminka má svátek (2.-6.5.2022)

Posted By on 6.5.2022

Ani jsme se, jak se říká, neotočili, a opět slavíme květnový svátek maminek. I letos jsme si celý týden připomínali, jak krásné je, mít svoji maminku. A jak je krásné ji poslouchat, mít rád, pomáhat ji, prožívat s ní radostné chvilky a jezdit na výlety. Samozřejmě všechno se neobejde bez našeho tatínka, který je také součástí naší rodiny. Vyrobili jsme pro maminku přáníčko, srdíčko a kytičku s vázičkou.

Také jsme pro maminku namalovali z lásky červená srdíčka. Pracovali jsme s temperami a na jednom obrázku jsme s nimi vystřídali hned 3 techniky. Malování tahem, malování pozadí a obtisk srdíčka vytvořený z toaletní roličky.

Také jsme během týdne zažili spoustu legrace a pěkných chvil u nových pohybových her „Na maminky a tatínky“, kteří se navzájem honili. Zkoušeli jsme si pamatovat, co chtějí všechny děti darovat mamince , jako dárek. Tím jsme protrénovali paměť. U stolečků jsme pracovali s pracovním listem, kde jsme hledali všechna písmenka „M“. Navlékali jsme pro maminku korále (samolepka na papír – trénovali jsme opakující se vzor).

Veselá hra nás čekala ve skupinkách, kdy měly děti za úkol poskládat rozstříhaný obrázek maminky podle barev a potom ji zkusit v téže skupině nakreslit na velký arch papíru. Posuďte sami, jak se jim vše povedlo.

Také jsme oslavili narozeniny s Moničkou a Annabelkou. Pochutnali jsme si na velkých dobrotách.

Naučili jsme se krásnou říkanku:

MAMINKA JE MOJE KRÁSKA,

MIMINKA JE MOJE KLID A LÁSKA,

KDYŽ SE NA MĚ USMĚJE,

HNED NA SVĚTĚ KRÁSNĚ JE.

JE TO POKLAD, KTERÝ MÁM,

NEJCENNĚJŠÍ, JAKÝ ZNÁM.

Jedna z hodných maminek, paní Brázdová od Leontýnky, nám nabídla udělat zábavný program s Dopravní výchovou, což děti velmi bavilo. S sebou si přivedla dvě pomocnice, které pro děti přichystaly slalom na koloběžkách. Celé dopoledne jsme si náramně užili a ještě si zasloužili krásné odměny.

Další zážitky, které děti zažily, Vám jistě rády povykládají. Všechny fotky jsou již nyní na mstroubky.rajce.idnes

Vaše p. uč. Miri 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *