Týdenní téma u Sluníček: ČARODĚJNICE 25. 4. – 29. 4. 2022

Posted By on 21.5.2022

Pondělní den jsme začali sestavováním čarodějnického obličeje.
Děti musely přemýšlet, co má čarodějnice na obličeji, z částí obličeje obličej sestavit, následně ho přemalovat na papír a dolepit vlasy z barevných provázků.
Ranní kruh byl realizován formou rozhovoru, povídali jsme si o tom, kdo zná jakou čarodějnice, kde čarodějnice bydlí, jak se může jmenovat, co čarodějnice jí atd.
Zatancovali jsme si čarodějnický tanec a protáhli si tělo po víkendu.
V řízené činnosti jsme využili magnetickou tabuli a pomocí demonstračních obrázků jsme si pojmenovali věci spojené s čarodějnicemi (např. hranici, koště, kotlík, sova, pavouk, kniha lektvarů, netopýr atd.) a následně je i vytleskávali.

Úterý jsme započali pracovním listem, kde bylo úkolem dětí najít 10 rozdílů a zakroužkovat je. Děti byli šikovné a nedělalo jim to problém. Pro „rychlíky“ byli připraveni barevní pavoučci a oni je museli podle barvy správně přiřadit.
V pohybové chvilce jsme procvičili postřeh dětí, kdy na předem daný signál museli udělat určitý pohyb.
Řízená činnost byla zkouškou na středeční vaření opravdových lektvarů, jen dnes jsme lektvary vařili jen z obrázkových ingrediencí. Poté jsme se naučili básničku „Abrakadabra“.

Středeční ráno jsme s dětmi vypracovávali pracovní list, na kterém si zkoušeli obkreslit a následně sami nakreslit několik rovných čar.
V krátké pohybové chvilce jsme se zahráli čarodějnickou honičku a zacvičili si dětskou jógu.
V řízené činnosti jsme si zahráli na opravdové čarodějnice a uvařili jsme si lektvary. My jsme k nim použili ocet, sodu, jar a potravinové barvivo. Lektvary jsme si společně pojmenovali.

V pátek nás čekala velká čarodějnická stezka.
Ráno jsme se sešli v krásných kostýmech, zatancovali si na pár čarodějnických písniček a poté se přesunuli na zahradu k ohništi, kde jsme si opekli špekáčky. Posléze jsme se vrhli na plnění prvních úkolů z čarodějnické stezky, které nás čekali na školní zahradě. Děti si vyzkoušely například házení na cíl, létání na koštěti, přechod přes lávku a trhání perníčků z perníkové chaloupky.


Po splnění úkolů jsme se vydali k malé Bečvě, kde byly další stanoviště, např. skákání v pytli, skákání žabáků, vytahování věcí ze špaget a nakonec děti čekal největší úkol- hledání pokladu. To jim samozřejmě nedělalo problém a po chvilce ho našly.
Obě oddělení dostaly za odměnu amuletky, diplom, malou sladkost a hlavně zážitek!
Toto dopoledne jsme si všichni společně užili a těšíme se na další akci.
V neposlední řadě bychom chtěly poděkovat rodičům, kteří dětem nachystali krásné kostýmy.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *