BERUŠKY – OVOCE A ZELENINA

Posted By on 17.11.2022

31.10. – 4.11.

Děti v tomto týdnu velmi pobavila ochutnávka jednotlivých druhů ovoce a zeleniny. Rozlišovaly podle chuti, podle tvaru, vůně a podle barev, o jaký druh se jedná. Hmatová hádanka probíhala u stolečku v uzavřené krabici. Je vidět, že v této oblasti mají děti jasno. I když máme ve školce zkušenosti , že některé děti ani ovoce, ani zeleninu nevezmou do úst, přesto všechny jednoduché druhy bezpečně poznaly.

Mrkvičky nám neplavaly jen v polévce, ale vyrobili jsme si je i z papíru…

Jedno celé dopoledne jsme věnovali pohádce „O VELIKÉ ŘEPĚ“. Nejprve děti musely dávat dobrý pozor při poslechu pohádky, potom musely správně odvyprávět její obsah, kdo komu pomáhal a díky komu nakonec řepu vytáhli. Nelehkým úkolem bylo pohádku zdramatizovat, nejprve pomocí obrázků a nakonec si děti vyzkoušely role jednotlivých postav a pohádku si zahrály, jako opravdoví herci v divadle.

Společným výrobkem velké řepy jsme završily další hezký den ve školce.

Také s Beruškami navštěvujeme sportovní halu, nechodíme sice pravidelně, ale několikrát jsme si byli užít velkého prostoru a nářadí, které ve školce nemáme. Třeba lavici, trampolínu, velké žíněnky, žebřiny atd….Cvičení v hale vždy zahajujeme delší rozcvičkou, při které protáhneme celé tělo, od hlavy až po paty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *