Berušky – „Práce na zahrádce“

Posted By on 21.4.2023

Již druhým týdnem si hrajeme na zahradníky, kteří se starají o svoji zahrádku. Dozvěděli jsme se, kterou zeleninu může zahradník vypěstovat a jaké nářadí ke své práci potřebuje. Snažili jsme se celý týden starat o zasazené semínko. které jsme si v pondělí zasadili. Také jsme si udělali pokus – ponořili jsme do vody určitou zeleninu a pozorujeme, zda vyroste nať. Tímto se učíme, že se o své věci musíme postarat.

Hráli jsme si ve skupinkách, zkoušeli jsme společně pracovat a domlouvat se tak, aby vše bylo správně.

Vyrobili jsme si pěknou a sladkou mrkvičku, procvičili jsme si tak představivost a jemnou motoriku.

Naučili jsme se nové hry a honěnou „Na plesnivou okurku“ 🙂 , která děti velmi bavila. Zazpívali jsme si písničku „Šel zahradník do zahrady“. Procvičili jsme postřeh u kimovy hry „Zahradníkovy potřeby“(co zmizelo). Procvičili jsme pojmy nad, pod, vlevo, vpravo, od, pro……

Ke každé svačince jsme si přikrajovali pestrou zeleninu – ledový salát, kedlub, rajče, papriku, mrkev, ředkvičku. A skoro všechny děti ochutnaly, některé se dokonce předháněly, kdo sní víc.

Začali jsme se učit zcela novou věc, a to hru se včelkou „Bee bot“. Která pojede tam, kam ji naprogramujeme. Tato činnost děti nesmírně bavila, i když je velmi náročná na logické myšlení.

Celý týden se opět snažíme dodržovat pravidla třídy „Berušek“. Některým dětem stále pravidla unikají – nejvíc nám dělá problém neustálé vykřikování a hlučnost mezi dětmi, občas se stane, že se děti hádají a neumí se vzájemně domluvit. Dělá nám radost, když se nám něco podaří, některé děti se tento týden polepšily s jídlem. A to je dobře. Budeme velcí a zdraví 🙂

Na ostatní fotografie nahlédněte na www.mstroubky.rajce.idnes.cz

Mějte se krásně, p.uč. Miri 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *