BERUŠKY

Posted By on 12.5.2023

MAMINKA MÁ SVÁTEK 9.5. – 12.5.

Zeptejte se Berušek, jestli dávaly celý týden ve školce pozor a naučily se písničku….

TY NAŠE MAMINKY JSOU JAKO KVĚTINKY,

KDYŽ SE NA NÁS RÁNO SMĚJÍ.

I KDYŽ JE ZLOBÍME, I KDYŽ SE MRAČÍME,

MAJÍ PRO NÁS POCHOPENÍ.

Vyzkoušela jsem všechny naše malé kamarády, jestli znají křestní jméno vlastní maminky a co myslíte ??? Některé děti ani nevědí, jak se jejich maminka jmenuje. Také jsem dětem zadala jednoduchý úkol – měly zjistit, kde maminka pracuje a co v práci dělá. Jen pár jich se to dozvědělo. Chci vás proto poprosit, předejte dětem tyto informace.

Společně jsme se povídali o tom, co mají maminky rády, co doma dělají, co umí, čím se baví a jak se dětem věnují. Společně jsme zdobili dřevěné srdíčko, aby měly maminky radost, až jim holky i kluci poví, jak je mají rádi.

Během dopoledního pobytu na zahradě trhaly děti kytičky a vytvářely ozdoby na maminčiny vlásky.

Tento týden jsme procvičovali grafomotoriku – vlnovky a obloučky. Malovali jsme fixem (lakování nehtů na maminčiných rukou). Do pedagogických diagnostik jsme malovali postavu maminky.

Společná aktivita u stolečků se týkala spolupráce mezi dětmi. Museli se domluvit, jaké vlásky namalují na obličej. Některé děti se ze všech sil neustále snaží prosadit si svoje, ale my se učíme kompromisům.

Ve čtvrtek nám zoubky zkontrolovala paní zubařka Létalová. Všechny děti, které prohlédla dostaly velkou pochvalu, protože mají zoubky v pořádku. Jen tak dále !

V pátek při sportovní chvilce si navzájem děti poškrabkaly záda a náš hodný Vojta G. se předvedl a připravil pro děti pořádnou fotbalovou rozcvičku. Všichni si dali řádně do těla.

Mějte pohodový a klidný víkend.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *