BERUŠKY – Práce na zahrádce ( 28.3. – 1.4.)

Posted By on 1.4.2022

Když se při pohledu z okna naší školky koukneme ven, můžeme vidět, jak jarní počasí vyhnalo všechny ze svých domečků na předzahrádky a zahrady, prostě do ulic. Začalo období práce se semínky a sazeničkami. My jsme si navodili atmosféru veselou a rytmickou písničkou „ŠEL ZAHRADNÍK DO ZAHRADY“. Na obrázcích jsme si vysvětlili a popsali všelijaké nářadí, které při práci na zahrádce používáme. Zopakovali jsme si počáteční a koncová písmenka jednotlivých slovíček (např. MOTYKA…začíná na M a končí na A). Děti vymalovaly pracovní list, popsaly, jak na sebe jednotlivé situace na obrázku navazují, vystřihly a nalepily podle předem napsaných čísel.

Pokusy ve školce jsou oblíbenou činností. Přichystali jsme si igelitový sáček, semínka hrachu, vatu a vodu. Děvčátka vsadila vatu do pytlíku, navlhčili jsme ji a do takovéto peřinky jsme naskládali hrášek a čekali, co se bude dít. Hned druhý den ráno jsme zjistili, že semínka pěkně nabobtnala a některá začala dokonce i klíčit. Celý týden jsme kouzelný pytlík pozorovali a porovnávali.

V úterý jsme toho moc nestihli, protože přijela paní fotografka a všechny předškoláčky vyfotila na tablo a také jsme udělali společnou fotku.

Ve středu nás přijelo do školky potěšit Divadélko plyšového medvídka a sehrálo tři krásné a poučné pohádky – KAMARÁDI Z ANTARKTIDY,
O NEPOSLUŠNÉM MATÝSKOVI a NEPOŘÁDN´´ÉM MEDVÍDKOVI.

Také jsme se připravovali na zápis do základní školy, který se uskuteční již příští týden. Opakovali jsme adresu, protože každý předškolák už by měl znát ulici, číslo domu a název vesnice. Jen někteří to věděli. Procvičili jsme vázání tkaniček, básničky, písničky, počty, písmenka….prostě všechno, co se jednou bude určitě hodit.

Ve čtvrtek děti opět pracovaly se studentkami pedagogické školy. Připravily si pro ně výrobu papírové berušky, svižnou rozcvičku a kytičkovou dráhu.

Celý tento týden jsme se potýkali s veeeelkou nemocností. Sedl na všechny nějaký škaredý bacil a děti musely zůstat doma v posteli. V pátek nás bylo opravdu malinko. Společnými silami jsme do květináčů, které si děti přinesly, nasypali hlínu, zasadili semínka řeřichy, zalili a budeme se všichni těšit, jaké na nás v pondělí bude čekat překvapení. Mějte všichni krásné sluníčkové jaro.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *