BERUŠKY

Posted By on 13.1.2023

9.1. – 13.1. 2023

PTÁČCI V ZIMĚ

NA KRMÍTKO PŘILEŤ PTÁČKU, VEM SEMÍNKO DO ZOBÁČKU.

ZIMA JEŠTĚ DLOUHÁ BUDE, SNÍH UŽ LEŽÍ TÉMĚŘ VŠUDE.

NEMUSÍŠ MÍT OBAVU, TADY NEJDEŠ POTRAVU.

Děti dostaly za úkol přinést do školky krmení pro ptáčky. V pondělním povídání jsme jim vysvětlovaly, že je důležité krmit ptáčky jen tím, co je vhodné (semínka, oříšky, ovoce, lůj atd.) Všichni si tyto dobroty prohlédli, protože je měli nasypané ve skleničkách, ze kterých jsme je potom nasypali přímo do krmítka, které máme připevněné na balkoně a můžeme kdykoli sledovat z okna, jestli nějaký ptáček zrovna nesvačí.

Vyráběli jsme krmítka za papíru (lepili, stříhali, vykreslovali) a současně si děti osvojily názvy tří ptáčků. Hledaly rozdíly mezi vrabečkem, sýkorkou a vránou.

Naučili jsme se písničku „VZAL VRABEČEK NA TANEČEK SÝKORKU“ a ve dvojicích se ji děti učily tancovat. Musely zkoordinovat své ladné pohyby s kamarádem a to nebyl zrovna lehký úkol. Holčičky se úkolu zhostily s grácií a lehkostí a kluci při tancování dělali akorát blbiny.

Další písničkou, kterou jsme zpívali u klavíru byla „BUDE ZIMA, BUDE MRÁZ, KAM SE PTÁČKU, KAM SCHOVÁŠ. na procházce jsme pozorovali ptáčky. Musíme konstatovat, že vidět hejno vrabců už není tak jednoduché, jako v dřívějších letech. Nakonec jsme ale pár vrabečků zahlídli a zkoušeli jsme je vyplašit tleskáním.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *