ZAHRADNÍCI U BERUŠEK

Posted By on 14.4.2023

11.4. – 14.4.

ZASADÍME SEMÍNKO, NAŠE MALÉ MIMINKO. (posadíme se na bobek)

V HLÍNĚ NAJDE NA CHVILKU, POHODLNOU POSTÝLKU. (houpeme rukama a tělem do stran a vytvoříme jakoby jamku)

A PAK DÍKY SLUNÍČKU, POROSTE VÝŠ A VÝŠ, (ruce sepneme nad hlavou a jakože rosteme do výšky)

A KDYŽ HO ZALIJEŠ, VELKÉ DIVY UVIDÍŠ. (zaléváme, naznačujeme rukama velké )

VYROSTE Z NĚJ STROM, VELKÝ PÁN (postavíme se na nohy, horní končetiny šikmo upažíme a roztáhneme prsty, postavíme se na špičky)

CO KYMÁCÍ SE DO VŠECH STRAN. (kymácíme se do stran)

Pohybové ztvárnění básniček mají děti při pohybových chvilkách velmi rády. Současně se snažíme dodržovat společný rytmus a opakováním pohybu podle paní učitelky se u dětí rozvíjí zraková a sluchová paměť. Hráli jsme si na zahradníky a traktoristy. Na interaktivní tabuli jsem dětem pustila jedoucí traktor, který nejprve pohnojil pole a potom pomocí obrázků děti poznávaly plodiny, které zasel (obilí, kukuřici, brambory, cibuli atd.). Rozlišovaly, která semínka se sejí do hlíny na pole, která do záhonků na zahrádce a které se mohou vysévat do květináče. Ukazovali jsme si semínka hrachu a fazole, která budeme příští týden společně sadit do kelímku, zalévat a pozorovat, jak klíčí.

Děti si vyzkoušely, jak řídit traktor s vlečkou a dávaly pozor, aby při ježdění nenabouraly kužel. Vybarvily si obrázek se zahradníkem, nebo zahradnicí. Stříhaly, kudy projel na poli traktor. U klavíru jsme si zazpívaly novou písničku a doprovodili se hud. nástroje.

MY JSME MALÁ SEÍNKA, ZASAZENÁ DO ZEMĚ,

KDYŽ NÁS BUDEŠ ZALÉVAT, KRÁSNĚ TI VYROSTEME

TEČ NÁM VODIČKO, SVIŤ NÁM SLUNÍČKO,

AŤ NÁS ZAHŘEJEŠ PŘÍMO NA LÍČKO.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *